Skip to main content
Feb 26, 2016 / Haseeb Jamal -

5 Travel Myths You Need to Stop Believing Right Now

Feb 26, 2016 / Haseeb Jamal -

Canal Comes Alive with Lighted Boat Parade.

Design of Sanitary Sewer - Solved Example # 2

Problem Statement

Design a sanitary sewer to serve a population of 5,000 people, if the average consumption is 400 liters per capita per day (lpcd). How many extra persons can be served if the slope is doubled? Using "n" value of 0.013 in the Manning's formula & the return flow as 70%. Check the minimum self-cleaning velocity. Neglect infiltration & inflow?

Given Data:

 

Population (P)

= 5000 Persons

Average water consumption (q)

= 400 lpcd

Manning Coefficient (n)

= 0.013

Return Flow

= 70 %

Assume Slope (s)

= 0.005

Required:

1. Find the Velocity (V) =? Also check minimum self cleaning velocity

2. When the slope is doubled find the extra population to be served =?

Solution:

PART 1

Average waste water flow (qw)

= P * Return flow (%) * q
  = 5000 * 0.7 * 400
  = 1,400,000 lpcd
  = 0.0162 m3/sec

Let take peaking factor (P.F)

= 3

Peak Hourly Waste Water Flow

= 3 * 0.0162
  = 0.0486 m3/sec
Now finding the diameter of sewer pipe line

Using discharge formula;

Q = AV

0.0162 = (\frac{\Pi }{4}D2) (\frac{1}{n} R2/3 S1/2)

D = 0.264 m (264mm or 10.40”)

Use 12” Dia pipe

Checking the minimum self cleaning velocity

V = ( \frac{1}{n} R2/3 S1/2 ) Where R = (D/4)2/3 for circular pipe

V = 0.96 m/sec

Vmin = 0.6 m/sec < V = 0.96 m/sec < Vmax = 2.5 m/sec

PART 2

Doubling the slope i.e. 2 S = 0.01

Q = ( \frac{\Pi }{4} D2) ( \frac{1}{n} R2/3 S1/2)

Q = 0.0331 (m3/s)

Q = P * qw

P = Q/qw Where qw = Return flow (%) * q (= 280 lpcd )

P = \frac{2,860,429.78}{280} \frac{(Liters/Day)}{(Liters/Capita/Day)}

P = 10,216 Persons

So, if the slop is doubled then total of 10,216 extra persons can be served.

Comments

preyasi Jun 27, 2019

Wishing you the best of luck for all your blogging efforts.This is my first opportunity to chat this website. I found some interesting things and I will apply to the development of my blog.
best engineering college in punjab
top engineering college in chandigarh

samuelddarden Jul 01, 2019

The information and facts talked about within the post are a few of the most effective obtainable.  free fire garena

preyasi Jul 09, 2019

Our academic pursuits, along with a range of extracurricular activities, help in honing a child's skills and ensuring that he/she grows to be a mature and responsible citizen.
top school in greater noida
premium school in greater noida

burtblart Jul 21, 2019

Something you don't normally think about. good article!

https://bugbros.com/

preyasi Jul 24, 2019

Apple products are revered for its quality, precision and great design. SRSG started its operations as Apple technology partners in the year 1997.
apple reseller in guwahati
apple authorized service center in delhi
FM Channel License

Denis01 Aug 01, 2019

I really like your article.  It’s evident that you have a lot knowledge on this topic.  Your points are well made and relatable.Thanks for writing engaging and interesting material. happy wheels

fredluis21 Aug 23, 2019

Procedures  for the designing of sewer are different depending on the type of construction. carpet cleaning

muneer ahmed Sep 02, 2019

Wilt u een (rol)steiger aanschaffen die compact en wendbaar is voor uw binnen en buiten werkzaamheden op hoogte? Woont u of is uw bedrijf gevestigd in Zuid-Holland ( Rotterdam, Leiden, Zoetermeer, Den Haag, Dordrecht of Barendrecht? ) dan kunt u bij het ons terecht voor de beste steiger deals. Zuid-Holland is een belangrijke provincie gezien hier veel afnemers van onze steigers en trappen zij gevestigd. De diversiteit van ondernemers is divers: Van grote bouwbedrijven tot kleine aannemers, stukadoors- en schilderbedrijven etc. Steiger verkoop Zuid-Holland

muneer ahmed Sep 03, 2019

Onze taxicentrale verzorgt dagelijks het personenvervoer als zakelijk vervoer naar Renkum en overige kleine dorpjes in het gebied van de Rijn, Waal en Maas. Taxicentrale Renkum Renkum is een dorp in de gelijknamige gemeente in Gelderland. Renkum telt circa 9175 inwoners ( 27 juli 2018 ). Renkum ligt aan de rivier de Rijn, ongeveer zes kilometer ten oosten van Wageningen. Bron: Wikipedia 2020. Noot: Korting op uw taxirit bij online reservering tot 20%!
muneer ahmed Sep 03, 2019

"Bron: Wikipedia. Een sportvereniging is een vereniging voor personen die eenzelfde sport beoefenen of die nauw betrokken zijn bij diezelfde sport. Enkele voorbeelden van sport- verenigingen zijn voetbalclubs en wielerploegen. Soms richten sportverenigingen zich op een bepaalde doelgroep, zoals het geval is bij studentensportverenigingen. Onderscheidt in teams zoals dames en heren, senioren en junioren, meisjes en jongens per leeftijdscategorie. Ook voor gehandicapten en minder validen zijn er mogelijk- heden om lid te worden van een vereniging waarbij rekening wordt gehouden met de beperking en soms de regels en faciliteiten hierop worden aangepast." Sportclubs en verenigingen

muneer ahmed Sep 05, 2019

Veel webdesigners en web ontwikkelaars hebben de indruk dat de installatie van een seo plugin volstaat om een een goede ranking te realseren. Laten wij u even uit de droom helpen … Dit is geenzins het geval slecht een eerste stap. De Yoast seo plugin is slechts een basis voorwaarden maar zegt aboluut niets over de kwaliteit van de content die daar aanwezig is. Webdesign die rekening houdt met SEO!
Suryi Priyat Sep 11, 2019

I believe this is the best flow rate formula for this situation.
I am astounded.www.linemarkingbrisbaneqld.com.au

muneer ahmed Sep 13, 2019

Om te scoren in Google en overige zoekmachines is linkbuilding essentieel! Koop uitsluitend backlinks met hoge autoriteit bij voorkeur Nederlandse links. Het hele world wide web is ingericht om bezoekers te leiden naar de juiste informatie. Binnen iedere website is een structuur aanwezig waar via menu’s of pagina link verwezen wordt naar achterliggende of aanvullende informatie. Iedere internetadres ook wel geduid als url vertegenwoordigd voor zoekmachines een bepaalde waarde in relatie tot de informatie die op zo’n webpagina is terug te vinden. Deze waarde kan men verhogen door met name externe backlinks op andere waardevolle sites te posten. Letwel: Kwaliteit gaat voor kwantiteit!! Anno 2019 is de DR domain ranking van Ahref enorm belangrijk geworden. De UR is een afgeleide en betekent URL rankink. Er zijn verschillende metrics factoren die zowel door Google, Moz en Majestics worden gehanteerd die bijdragen aan de waardering als populariteit van uw site of webpagina. In de ranking bepaling kijken zoekmachines en zeker Google naar deze factoren. Backlinks / Linkbuilding De TF trust flow van een website wordt verhoogt als er voldoende backlinks zijn waarin een relatie ligt tussen uw website url dus zorg altijd dat bij het plaatsen van een organisch link deze wordt ondersteund met voldoende relevante tekst over het onderwerp waarop u wilt worden gevonden. De DA en Pa waarden zijn de algemene domein autoriteit en de PA staat voor Page authority. Het geldt overigens voor alle metrics waardes dat deze exponentieel zijn. Concreet betekent dit dat het veel moeilijker is om een metrics getal van 20 naar 30 te krijgen als van 10 naar bijvoorbeeld 20. Dit geldt ook voor de Domain ranking / UR URL ranking. De juiste linkbuilding strategie is dat altijd de kwaliteit van content centraal staat naast de goede uitgangswaarden van betreffende url waar u link en post worden geplaatst. Is kopen backlinks verstandig? Dit is zeker aan te bevelen mits deze worden voorzien van waardevolle informatie ( leest tekst ). En de waarden van de OBL ( Outbound links ) Als spamscore laag is en de DA / PA waarden hoog is. Op onze FAQ pagina en binnen onze website vindt u aanvullende informatie over dit onderwerp. Als bedrijf en ondernemers moet je je realiseren dat linkbuilding essentieel is om je website voldoende te laten scoren, maar dit ook tijd en werk vraagt inzake het aanleveren van teksten als vinden van goede backlinks. De meeste backlinks die wij aanbieden zijn van buitenlandse partners maar ook enkele nederlandse links kunnen wij aanbieden, al hebben die een lagere algehele metrics score. DR Domain ranking

Subscribe to our Newsletter

Stay informed - subscribe to our newsletter.
The subscriber's email address.

Search AboutCivil

Related Civil-Engg. Content